Vrijwilligersbijeenkomst 25 oktober 2021

O, kom er eens kijken…

Aan alle vrijwilligers van Sinterklaas in Amsterdam

Uitnodiging Amstel Boathouse, maandag 25 oktober 2021  zaal open 19.00u. start 19.30u.

Sinterklaas komt gelukkig niet aan in de Arena, maar komt gewoon met de Stoomboot naar Amsterdam, dankzij talloze vrijwilligers die zich voor al vele jaren inzetten voor Sinterklaas in Amsterdam. Vrijwilligers die niet worden gehoord door het bestuur van de Stichting Sinterklaas in Amsterdam (SSIA). Het bestuur bepaalt en de vrijwilligers voeren uit. En daar zit het probleem. En na lange tijd van slikken, was het een keer genoeg. Daarom hebben een vijftal vrijwilligers hun functie hebben neergelegd, maar tegelijkertijd er wel voor gezorgd dat de intocht gewoon op 14 november 2021 plaatsvindt.

De Burgemeester van Amsterdam heeft in de Gemeenteraad toegezegd te willen bemiddelen tussen de partijen en heeft Noraly Beyer gevraagd deze taak op zich te nemen. Echter wat bleek? De vrijwilligers zijn gevraagd zich onvoorwaardelijk te binden aan het bestuur, mee te helpen aan de intocht maar de grieven en geboden oplossingen van de vrijwilligers zijn onvoldoende gehoord. De verslagen staan op de website www.sinterklaasinamsterdam.nl

Het kan niet zo zijn dat een vicevoorzitter (sinds 2011 in functie!) en een voorzitter een allesbepalende stem hebben in de organisatie van de intocht en maatschappelijke activiteiten. Ook de vrijwilligers hebben een stem en de daadwerkelijke ervaring het Sinterklaasfeest te organiseren.

Waar staan de vrijwilligers voor? Sinterklaas is het feest van barmhartigheid, verbinding, inclusie. Het beleidsplan van SSIA 2019 – 2022 is na lange discussies met velen tot stand gekomen. Alleen op dit moment erg moeilijk te vinden op de website van SSIA. Jammer, maar goed vindbaar op de website www.sinterklaasinamsterdam.nl

En Sinterklaas zelf is erg duidelijk: “Het enige wat ik wil is dat alle Amsterdammers, groot en klein, met een glimlach op het gezicht de Sinterklaastraditie in stand houden. Jullie weten toch waar Sinterklaas voor staat en kennen ook mijn visie. Sinterklaas staat voor verbinding, ontmoeting, barmhartigheid, tolerantie en inclusie. Doe wat met deze uitgangspunten en geef dit mooie feest het mooiste podium, ik zie jullie weer graag bij de intocht en alle onze overige activiteiten in Mokum!”

De mensen die gek zijn op de intocht en de maatschappelijke activiteiten, dat zijn de vrijwilligers. Maar het is in 2021 geen gekke gedachte dat de vrijwilligers gehoord willen worden. Actief meedoen, niet alleen bij de uitvoering, maar ook bij het maken van de plannen. Hoe dat kan? Kom op maandag 25 oktober 2021 naar het Amstel Boathouse, de zaal is open vanaf 19.00u. wij beginnen om 19.30u., en praat mee over de toekomst van Sinterklaas in Amsterdam.

Graag tot dan,

De vrienden & vrijwilligers van Sinterklaas in Amsterdam XXX